Butiken
 
I vår Secondhand butik på 1.000 kvm i två plan säljer vi alla de föremål som skänkts av privatpersoner, företag och organisationer.
 
Bilder från avdelningarna hittar du om du klickar på länkarna här ovanför. Om du klickar på länken ”Karta över butiken” kan du se en planskiss över båda planen i vår butik.
 
Har du köpt något på Möjligheternas Hus som är skrymmande eller tungt och vill få hjälp med hemtransporten så ordnar vi det efter överenskommelse (vi tar en liten avgift för hemkörningar)
 
Eftersom vi har allergiker bland våra medarbetare kan vi tyvärr inte längre låta hundar följa med in i lokalerna.
 
 

 

Ekonomi & priser
 
Vi konkurrerar naturligtvis inte med de elegantare butikerna i City. Det är inte ens en strävan. Vi är en ideell förening och vår bärande idé är en helt annan än rena förtjänster. Men också ideella verksamheter måste finansieras. Vi har kostnader för hyror, transportbilar, verktyg och förbrukningsvaror m.m. I första hand får vi in pengar genom försäljningen i butiken.
 
Avsikten är dock inte att vi ska tjäna mycket pengar att lägga på hög. Huvudsyftet är att bereda möjligheter till arbetsträning, social gemenskap och personlig utveckling för de som är här.
 
Organisationer, företag och enskilda skänker en massa saker till vår verksamhet, dels för att man vill se dem bevarade och återanvända, dels för att man stödjer vår idé och vill backa upp arbetet i Möjligheternas Hus. Eftersom vi får in mycket måste vi också sälja mycket – annars skulle huset spricka, bildligt talat. Det innebär att våra varor är billiga - faktiskt väldigt billiga. De ska vara överkomliga för alla!
 
Och varorna är bra och fina. Det går att fynda, men så här är det ju – du kommer kanske aldrig att hitta en Zorn-målning på Möjligheternas Hus. Men har du lite tur, kan du t.ex. hitta verk av Stig Lindberg och Josef Frank eller andra storheter.